Çiçekleri Kış Aylarında Mutlu Etmenin Yolları

Çiçekler aslında her zaman sıcak ilgi ve bakıma ihtiyaç duyar. Kışın kendimizi nasıl soğuktan korumaya çalışıyorsak, en hassas dostlarımız çiçeklerin de kış aylarında korunmaya ve özel bakıma ihtiyaçları vardır.

Kışın zor şartlarına rağmen çiçeklerinizi daha uzun süre taze tutmanın yollarını sizinle paylaşmak istiyoruz:

1. Ilık su tercih edin.

Kışın soğuk havalarda musluk suyunun donması çok muhtemeldir. Soğuk bir suyun içinde hayat bulmaya çalışmak çiçekleriniz için oldukça zor olacaktır. Sapları şok etmemek için, vazoya koyacağınız suyun oda sıcaklığında olduğundan emin olmalısınız. Çiçeklerinizin ömrünü uzatmak için suyun derecesi kadar temizliğin de ne kadar önemli olduğunu unutmuyoruz. 🙂 Suda çiçeklerinize zarar verecek bakterilerin üremesini engellemek için suyunuzu 2-3 günde bir değiştirmeniz yeterli olacaktır.

2. Dengeli ısıyı koruyun.

Çiçekler en çok dengeli sıcaklıkta mutlu olur. Kış aylarında sabah ilk iş olarak ısıtmayı son derece açmak bizler için çok cazip olsa da, hava akımına karşı duyarlı çiçekleriniz ev sıcaklığındaki ani değişimlerden olumsuz etkilenecek ve daha hızlı solacaktır. Çiçeklerinizle daha uzun süre vakit geçirebilmek istiyorsanız, dengeli oda sıcaklığına sahip olmanız gerekecektir!

3. Çiçeklerinizi aşırı sıcaklardan koruyun!

Fazla ısı ve kuru sıcaklık çiçeklerinizin solmasını hızlandırabilir. Dolayısıyla çiçeklerinizi radyatörlerden, fırın veya buzdolabının üstü gibi ısı üreten cihazlardan uzak tutun.

4. Pencere kenarlarından kaçının.

Kışın evlerimizin en soğuk kısmı pencerelerdir. Çiçekleriniz pencere yakınındaysa, yaprakların veya çiçeklerin pencere camına değmesine izin vermeyin. Bazı durumlarda soğuk cam çiçeğinizin bir gecede ölmesine neden olacaktır.

5. Meyve tabaklarından uzaklaşın.

Çiçeklerinizi meyve tabaklarından ve özellikle de elma, avokado, armut ve nektarin gibi meyvelerden uzak tutun. Meyveler olgunlaştıkça doğal olarak oluşan etilen gazı salgılar, ve durum solma ve epinastiyi (sapların bükülmesi) hızlandıracaktır.

6. Temel çiçek bakımı

Mevsim ne olursa olsun, çiçeklerinizin mümkün olduğu kadar uzun süre yaşamasını istiyorsanız, vazoya çiçekleri yerleştirmeden önce ve her suyu değiştirdiğinizde sapları doğru bir açıyla kesmeniz gerekecektir. Ayrıca, suyun yüzeyindeki yaprakları veya solmuş çiçekleri fark ettiğiniz anda vazodan çıkarın.

Bir Cevap Yazın

API –>