Okaliptusun Harika Faydaları!

Okaliptus tıp alanında uzun süredir yaygın olarak kullanılan bir bitki. Avustralya’ya özgü olan okaliptusu artık dünyanın birçok bölgesinde görebilmek mümkün. Özellikle son zamanlarda bu harika bitki; dekorasyon alanında da kendini göstermeye başladı. Biz de LIM Flowers olarak, okaliptusu çok seviyor ve kutularımızda yer vermeye çalışıyoruz. Bu hafta kutularımızda bulunan okaliptusların faydalarını öğrenmek ve okaliptuslarını değerlendirebilmek için, yazımızı okumaya devam et!

Yüksek Antioksidan İçerir

Okaliptusların yapraklarını taze olarak tüketmek isterseniz miktarına oldukça dikkat etmeniz gerekir çünkü okaliptus yaprakları yüksek antioksidan içerir ve fazla tüketimi toksik etki yaratır. Bunun yerine kuru okaliptus yapraklarını çay haline getirerek tüketebilirsiniz. Okaliptus çayını seçerken yapraklardan elde edilmiş bir çay seçtiğinizden emin olun. Okaliptus yağından yapılmış çaylar toksik olabileceği için sadece yapraklardan üretilmiş çayları tercih etmenizde fayda var.

Okaliptus yaprakları içerdiği yüksek antioksidanlar ve flavonoidler sayesinde stresi azaltır ve hücrelerin zarar görmesini engeller. 38.180 erkek ve 60.289 kadın katılımcıyla yapılan bir araştırmada, flavonoid bakımından yüksek bir diyet uygulayan katılımcıların kalp hastalıklarına yakalanma riskinin %18 oranında azaldığı görülmüştür. 

Soğuk Algınlığına İyi Gelir

Okaliptus yaygın olarak soğuk algınlığının tedavisinde kullanılır. Okaliptus yağında bulunan sineol olarak da bilinen ökaliptol, akciğerleri açarak sağlıklı nefes almada yardımcı olur. Bazı araştırmalar ökaliptolün iltihap ve mukus oluşumunu azaltarak öksürük, burun tıkanıklığı ve baş ağrısı gibi soğuk algınlığı semptomlarına iyi geldiğini göstermiştir. Okaliptus yağını kaynayan suya damlattıktan sonra soluyarak soğuk algınlığı semptomlarını azaltabilirsiniz. 

Okaliptusunuzu Duşta Kullanabilirsiniz!

Okaliptus yapraklarınızı banyonuzda değerlendirebilirsiniz. Okaliptus yapraklarındaki aromatik yağ, duştaki buharla birlikte havaya karışarak daha iyi nefes almanıza ve rahatlamanıza yardımcı olur. Bu hafta kutularımızda bulunan okaliptusları banyonuzda değerlendirmek oldukça kolay. Hazırsanız başlayalım!

Malzemeler: 

  •  Taze veya kuru okaliptus yaprakları 
  • Okaliptus yapraklarını bağlamak için ip
  • Bant (Opsiyonel)
  • Makas

Yapmanız gereken şey çok kolay! Okaliptusunuzun saplarından 1-2 santimetre kadar kestikten sonra, bir ip yardımıyla saplarını bağlayın. İpini uzun tutarak okaliptus buketinizi duşunuzda istediğiniz yere asabilirsiniz. Daha tok ve kısa bir görünüm için ise, suya dayanıklı bantlar yardımıyla okaliptus buketinizi banyo duvarınıza yapıştırabilirsiniz. Okaliptus buketinizi kokusu gidene kadar kullanabilirsiniz!

Siz de bu harika bitkiyle tanışarak, hem güzelliğiyle dekorasyonda, hem de sayısız faydasıyla hayatınızın birçok alanında bu güzelliğe yer verebilirsiniz. Bu hafta kutularımızda okaliptuslar da vardı. LIM Flowers olarak okaliptusları çok seviyoruz ve dönemsel olarak kutularımızda yer vermeye çalışıyoruz. Siz de sürpriz çiçek kutularımızdan sipariş vererek çiçeklerin büyülü dünyası ile tanışabilir, her hafta yeni çiçekler hakkında bilgi edinebilirsiniz!

Bir sonraki yazımızda görüşmek üzere, sevgiyle kalın!

Bir Cevap Yazın

API –>