Haftanın LIM Kutusundaki Eşsiz Güzellikler! #4

Bu hafta sonbaharın yarattığı renk geçişlerini LIM çiçek kutularımıza yansıtarak sizin için kırmızı ve turuncu ağırlıklı buketler hazırladık! 

Yazımızı okumaya başlamadan önce buraya tıklayarak arka planda soft bir müzik eşliğinde LIM çiçek kutunun içeriğine göz atabilirsin! Bu haftanın konsepti sadece sonbaharın renk geçişleri değil, aynı zamanda LIM çiçeklerinin şifalı etkileri! Havalar soğumaya başlamadan önce hangi bitki neye iyi gelir bundan da yazımızda bahsederek LIM çiçeklerine daha yakından baktık!

Kendine yeni mevsime geçiş hediyesi vermek ya da sevdiklerine LIM çiçek kutularını hediye göndererek bu mevsimde de onları hatırladığını göstermek istiyorsan internet sayfamıza buradan göz atabilirsin! 

1. HIBISCUS: Ebegümecigiller arasında yer alan bir bitki olan Hibiscus, “Japon Gülü” olarak da bilinir. Sadece göze çarpan beyaz, kırmızı ve sarı gibi göz alıcı renklerdeki çiçekleriyle değil; çay olarak tüketilmesiyle de bir çoğumuzun bildiği bir bitkidir. Hibiskus çayı yakut tonlarında bir renge ve ekşimtırak bir tada sahiptir. Bu bitki karaciğer hastalıklarına ve tansiyona da iyi gelir. Toplumumuzda bamya çiçeği, gülhatmi, hatmi çiçeği ve amber çiçeği olarak da bilinir.

Malayca’da “bunga raya” olarak bilinen bu bitki, Malezya’nın milli çiçeğidir. Bunga raya, kelime anlamı olarak “büyük ve soylu çiçek” anlamına gelir. Hibiskus çiçeğinin 5 yaprağı ülkede hakim olan 5 farklı ilkeyi temsil eder: Tanrı inancı, ülkeye ve krala bağlılık, anayasaya bağlılık, hukuk egemenliği ve ahlak güzelliği. Dünya genelinde ise hibiskus; bağımsızlık, ölümsüzlük ve güzelliği temsil eder. Sevdiğin birine geçmiş olsun hediyesi göndermek istiyorsan hibiskusun oldukça iyi bir tercih olacağını söyleyebiliriz!

Bu hafta hangi kutularımızda yer alıyor? Küçük, Orta ve Büyük LIM çiçek kutuları

Anavatanı: Malezya, Japonya, Çin ve Hindistan

2. CARTHAMUS ZANZIBAR: Aspir olarak da bilinen bu bitki Papatyagiller familyasında yer alır. Sarı, krem, beyaz ve turuncu gibi rengarenk çiçeklerinin yanı sıra daha çok alternatif tıbba olan katkıları ile bilinen Aspir, Orta Doğu’nun sağlık alanında göz bebeğidir diyebiliriz. Yağlı tohumlara sahip olan Aspir çiçeği, kaynatılarak çay şeklinde tüketilir. Kozmetikten, vernik ve boya üretimine pek çok sektörde de kullanılan aspirin çayı oldukça ünlüdür. Aspir çayı adet düzensizliği, tansiyon, mide bulantısı gibi pek çok hastalığa da iyi gelir; ancak sen yine de gönderdiğimiz çiçeklerden çay yapma! 😊

“Carthamus” kelimesi Latince “kartami” kelimesinden türetilmiştir ve “boyamak” anlamına gelir. Bu bitkinin carthamus ismini almasının sebebi Antik Mısır’da başlayan bir boya tarihinin olmasıdır. Aspir çiçeği, antik çağlardan beri çiçeklerinden çıkarılan bir madde ile kimya endüstrisinde boya olarak kullanılmıştır. Ayrıca Mısır’da Nil halkı aspir çiçeğini mumyaları çevreleyen bantları oluştururken de kullanmıştır. 

Ayrıca antik çağlardan beri anti-enflamantuar özelliğiyle bilinen bu çiçeği kullanarak banyodan sonra tahriş olmuş, kurumuş cildini nemlendirmek için kendine aspir çiçeğinden bir krem yapabilirsin! 😊 

Bu hafta hangi kutularımızda yer alıyor? Küçük, Orta ve Büyük LIM çiçek kutuları

Anavatanı: İran, Çin, Japonya, Avustralya ve Güney Amerika’nın vahşi kısımları

3. LEUCOSPERMUM: İğneli protea olarak da bilinen bu bitki, yeşil ve sürünen çiçekli bitkiler arasında yer almaktadır. İğneli proteaların hemen hemen hepsi kocaman bir çiçek kafasının etrafına yerleşmiş uzun-ince iğnelerden oluşur. Çıkıntılı iğnelerinin sperme yapısal benzerliği sebebiyle “leucospermum” ismini almıştır. Latincede “leuco” renksiz ve beyaz anlamına gelir. Beyaz, mor, kırmızı ve turuncu renklerinde görülebilir. 

Leucospermumun bir türü olan “Kral Protea” çiçeği 1976 yılında Güney Afrika’nın ulusal çiçeği unvanını almıştır. Güç, çeşitlilik ve cesareti temsil eden bu çiçek “protea” ismini de kral tacına benzemesinden dolayı almıştır. Protea ismi Yunan mitolojisindeki Poseidon’un oğlu olan Proteus’dan esinlenerek verilmiştir. Eğer yeni bir işe atılan bir arkadaşına çiçek hediye göndermek istiyorsan protea onun kararlılığına ve cesaretine hoş bir gönderme olabilir! 😊

Bu hafta hangi kutularımızda yer alıyor? Küçük, Orta ve Büyük LIM çiçek kutuları

Anavatanı: Güney Afrika

4. CELOSIA: Bu çiçek dilimizde “horoz ibiği” ve “püskül çiçeği” olarak da bilinir. Ispanakgiller familyasında yer alan bu çiçek, dünya üzerinde süs bitkisi olmaktan çok yiyecek bir sebze olarak değerlendirilir! 😊 Yaprakları yumuşak, derin ve damarlıdır. Çiçek kısmı ise mavi, kırmızı, mor, turuncu ve sarı gibi pek çok renkte olabilir. 

Birden çok celosia toprağa aynı anda dikildiğinde ortaya bir yangın kesitini andıran görüntüler çıkar. Bundandır ki bu bitkinin ismi Yunanca’da “yanan” anlamına gelir ve bitkinin çiçek kısmının yapısına atıfta bulunur. 

Horoz ibiği bitkisi yalnızca vazonda yer alarak evini güzelleştiren bir süs bitkisi değil, aynı zamanda alternatif tıpta da kullanılan bir şifalı ot! Bağışıklık sistemini güçlendiren ve sindirimi düzenleyen bir bitki olan horoz ibiğinden kaynatarak çay yapmak da mümkün! 😊

Bu hafta hangi kutularımızda yer alıyor? Orta Boy LIM çiçek kutuları

Anavatanı: Doğu Afrika’nın dağlık bölgeleri

5. ANIGOZANTHOS: Otsu bir bitki olan anigozanthos, Haemodoraceae familyasının bir üyesidir. Çiçeklerinin şeklinden dolayı “kanguru pençesi” olarak da bilinen bu bitki, Avustralya’nın sembollerindendir.

Anigozanthosun boru şeklindeki çiçekleri sapların üzerinde yelpaze şeklinde büyür ve kadifemsi tüylerle kaplı bir doku haline gelir.  Uzun sapları çalıları yararak yükselir ve çiçekleri gün yüzüne çıkar. Anigozanthosun çiçeklerinin arasında yer alan nektarlar ise parlak ve göz alıcı bir görünüme sahiptir. Kanguru pençesinin çiçekleri sarı, pembe, turuncu ya da yeşil renkte olabilir. İnanılmaz güzellikteki çiçekleri sayesinde belirli kuş türlerini kendine çekerek polenlerini iletir ve oldukça hızlı bir üreme gerçekleştirir. 

Bu hafta hangi kutularımızda yer alıyor? Küçük, Orta ve Büyük LIM çiçek kutuları

Anavatanı: Avustralya kıtası, özellikle Güneybatı kısımları



LIM çiçek kutularının eşsiz güzellikte 5 farklı çiçeğine yine bu hafta yazımızda ev sahipliği yaptık. Eğer LIM çiçeklerini henüz satın almadıysan buradan sipariş verebilir ya da çiçek aşığı sevdiklerine LIM çiçeklerini hediye gönderebilirsin!

Ayrıca çiçeklerin solmaya başladığında onları bir kağıdın arasında ya da ip ile bağlayarak kurutabilir, mevsime uygun kuru çiçek aranjmanını hazırlayarak #engüzellimbenim etiketiyle bizimle paylaşabilirsin!

Başkalarının LIM çiçek buketleriyle yaptığı aranjmanları görmek ve yeniliklerden haberdar olmak için @limflowersistanbul Instagram sayfamızı takip edebilir, internet sitemizden bültenimize abone olarak %5 indirimi kapabilirsin!

Sevgiyle kalın, bir sonraki yazıda görüşmek üzere!

Bir Cevap Yazın

API –>