Haftanın LIM Kutusundaki Eşsiz Güzellikler! #6

Herkese merhabalar! 

Umarız artık sonbaharın gelişinin miskinliğini üzerinden atabilmiş, tekrar normal rutinine dönebilmişsindir! Peki ya hala dönemediysen? Üzülme! Bu haftanın özel hazırlanmış LIM kutusundaki renkler seni kendine getirecek! Mavi, pembe, somon rengi gibi bir renk paletiyle hazırladığımız LIM mevsim çiçeklerimiz bu hafta cıvıl cıvıl! Anastasyadan bruniaya, anemondan biçmeye bambaşka çiçek türleri bu haftanın LIM kutusunda seni bekliyor! Çiçeklerini aldıysan müziğini aç, içeceğini yanına al ve çiçeklerin renkli dünyasına adım atmaya başla! 

(1) İRİS: Süsengiller familyasında yer alan iris çiçeği, halk arasında direkt süsen olarak da bilinir. İris ismi Yunanca’dır ve bu kelime “gökkuşağı” anlamına gelmektedir. Süsene iris isminin verilmesinin sebebi yapraklarının çok renkli ve renk geçişli olmasıdır. Yunan mitolojisinde yer alan Tanrıça İris, gökkuşağını kendi simgesi olarak kullanır, Zeus tarafından yer ve gök arasında haber taşıma ve kadınların ruhlarını yer altına götürme görevi verilmiştir.

Dünya çapında en çok bilinen iris çiçeği rengi mavi olsa da irisin mavi, sarı, turuncu, pembe, mor ve beyaz gibi pek çok rengi vardır. Beyaz iris saflığı, mor iris bilgeliği, mavi iris inanç ve umudu, sarı iris çiçeği ise umudu simgeler. Sevdiklerine hediye çiçek göndermek istediğinde iris çiçeğinin anlamlarını göz önünde bulundurabilirsin!

Bu hafta hangi kutularımızda yer alıyor? Küçük, Orta ve Büyük Boy LIM Çiçek Kutusu
Anavatanı: Avrupa, Asya ve Kuzey Amerika

(2) AVALANCHE GÜL: Aslında gülgiller familyasına adını veren bu bitki; odunsu, güzel kokulu ve çeşit çeşit renkli bir çiçektir. Tüm dünyada oldukça popüler bir yere sahip olan bu bitki aslında göründüğünden çok daha karmaşıktır. Çiçekleri, boyu, çiçek açma zamanı ve katmer yapısı gibi pek çok konuda birçok türe ayrılır.

Gülün kullanım alanları oldukça geniştir. Mekan süslemelerden evlerdeki vazolara, gül yağından gül reçeline her türlü alanda bu çiçeğe rastlayabilirsin! Gül yağı ve gül suyu sıklıkla karıştırılsa da gül yağı çok daha değerlidir ve 3500 kilo gülden sadece 1 kg gül yağı çıkar 🙁 

Pek çok toplumda yer edinen bu bitki, İngiltere’de Victoria Dönemi’nin sembollerinden biri olmuştur. 1840 yılında dünyanın gelmiş geçmiş en büyük gül koleksiyonu İngiltere’de oluşturulmuştur. 15. yüzyılın en büyük savaşlarından biri olan Güller Savaşı’nda ise York’u beyaz gül, Lancaster’ı ise kırmızı gül temsil etmişti. Dekoratif çiçekler arasında yer alan bu bitki, dinler konusunda da oldukça büyük bir öneme sahip. 

Ayrıca güller renklerine göre farklı farklı anlamlar ifade ediyor. Bu yüzden sevgiline çiçek hediye göndermek istiyorsan müthiş bir seçenek olabilir! 

Bu hafta hangi kutularımızda yer alıyor? Küçük, Orta ve Büyük Boy LIM Çiçek Kutusu
Anavatanı: Asya

(3) KARANFİL: Karanfilgiller familyasının isim babası olan bu bitki, ensiz ve sivri yapraklara sahiptir. Karanfilin katmerli, yarı katmerli, bahçe karanfili, alacalı ve kokulu gibi pek çok çeşidi vardır. Karanfil çiçeği ne işe yarar dediğimizde hemen aklımıza hemen hemen herkesin evinde olan kurutulmuş karanfil gelir 🙂 Ancak karanfil çiçeği ile bu baharatın hiçbir bağlantısı yoktur! Yine de çiçek olan karanfilin de öksürük kesme ve balgam söktürme gibi faydaları olduğunu söyleyebiliriz. 

Tüm dünyada sevilen bir çiçek olan karanfilin pek çok anlamı vardır. En çok tercih edilen karanfillerden olan kırmızı karanfil aşkı ve sıcaklığı temsil eder. Eğer eşine ya da sevgiline çiçek hediye göndermek istersen kırmızı karanfili rahatlıkla tercih edebilirsin! Pembe karanfil samimiyet ve şefkati, beyaz karanfil masumiyet ve anneliği simgeler. Ayrıca beyaz karanfil 1904 yılında bir süreliğine ABD’de Ohio’nun resmi eyalet çiçeği olarak kabul edilmiştir! 🙂 

Bu hafta hangi kutularımızda yer alıyor? Küçük, Orta ve Büyük Boy LIM Çiçek Kutusu

Anavatanı: Kuzey Afrika, Güney Afrika ve Kuzey Amerika

(4) GENTİ: Bu nazik ve narin çiçek Kantarongiller familyasının bir ferdidir. Oldukça geniş bir familya olan bu tipte 1600 farklı cins bulunur. Genti de bunların arasında en fazla bilinenleridir. Hem bu familyaya hem de genti çiçeğine ismini veren kişi tarihi bir karakter olan İllyria kralı Gentius’dur. Latince’de genti kelimesi “kin,klan,ırk” anlamına gelmektedir.

Birçok içeceğin içinde genti çiçeğinin kökleri ya da tohumları yer almaktadır. Bu çiçek ile damıtılmış içecekler, tonikler ve likörler yapılabilmektedir. Örneğin, çok sevilen İtalyan likörü Aperol’un içinde genti kökleri bulunmaktadır. Genti çiçeğinin kökleri ayrıca bitter çikolata yapımında da kullanılmaktadır. Ayrıca, bu güzel çiçek yiyeceklere ve içeceklere tat katmasının yanında sindirim sistemi sorunlarına da oldukça iyi gelmektedir. Bu sebeple Orta Çağ’da zehirlenme tedavilerinde sık sık kullanılmıştır. 

Genti çiçeğinin anlamı hakkında pek çok duyum bulunmaktadır. Bunlardan biri, bu çiçeğin dürüstlük, doğruluk ve onuru nitelediğidir. Victoria Dönemi’nde yaygın olarak kullanılan çiçek sembolizminde ise Genti çiçeği “sen adaletsizsin” anlamına geliyordu. Arnavutça’da ise Gentiana kelimesi “iyi doğmuş” anlamına gelir. Sen birine genti çiçeği hediye gönderirken hangi anlamını kullanmak istiyorsan yanına bir not düşmende fayda var! 🙂 

Bu hafta hangi kutularımızda yer alıyor? Küçük, Orta ve Büyük Boy LIM Çiçek Kutusu
Anavatanı: Afrika, Doğu Avustralya ve Yeni Zelanda

(5) OKALIPTUS: Antibakteriyel bir bitki olan okaliptus; Mersingiller familyasında yer alan, yüzlerce çeşidi olan bir çalı cinsi. 700’den fazla türü bulunan okaliptüs, dünyanın en uzun boylu ağaçlarındandır. Okaliptüs ismi aslında Yunanca Eucalyptus diye yazılır ve bu isim Yunanca’da “göz kapağını kapatmak” anlamına gelir. 

Bu egzotik çiçek, Akdeniz ikliminin yaygın olduğu bölgelerde asırlardan beri alternatif tıbbın büyük bir üyesi olarak gelişmiştir. Solunum yolu rahatsızlıkları, cilt problemleri, alerjen problemler ve stres bozuklukları gibi pek çok rahatsızlığın tedavisinde kullanılan bu çiçeği evinde nasıl kullanabileceğini merak ediyorsan bu blog yazımıza göz atabilir, banyoda okaliptüslerle nasıl spa yapabileceğini öğrenebilirsin. Okaliptüslerinle evini güzelleştirdikten sonra buhar banyosu, okaliptüs kremi, bitki çayı ve okaliptüs yağı gibi alternatiflerle de çiçeklerinin ömrünü uzatabilirsin.

Bu çiçek aynı zamanda Avustralya aborjinleri için hayati önem taşıyordu. Bu bitkinin yenilebilir kökleri ve büyük boylarının su çekme özelliği sayesinde okaliptüs Aborjinlerin beslenmesinde ciddi bir yer edindi.

Bu hafta hangi kutularımızda yer alıyor? Küçük, Orta ve Büyük Boy LIM Çiçek Kutusu
Anavatanı: Avustralya



Çiçeklerinin nasıl bir süreçten geçtiğini, ilk nerede doğduğunu ve nasıl bir bakım istediğini artık daha iyi biliyorsun! Şimdi tek yapman gereken onlara bol bol sevgini ve ihtiyaç duydukları besini vermek! LIM Flowers sadece çiçeklerini sana teslim ederken değil, bakım sürecinde de yanında. Eğer ki LIM vazonu sipariş etmediysen buradan dekoratif vazolarımıza bakarak her türlü çiçekle uyum sağlayacak bir vazo satın alabilirsin! Üfleme tekniğiyle özel olarak üretilmiş el yapımı LIM cam vazolarımız hakkında daha fazla bilgi edinmek istersen buradan blog yazısına ulaşabilirsin. 🙂 

Eğer hala LIM buketini satın almadıysan ancak LIM çiçeklerinin tutkunuysan buradan abonelik başlatabilir ya da tek seferlik alım gerçekleştirebilirsin. 

Kendi çiçek aranjmanını yarattıktan sonra güzelliklerini fotoğrafla, #engüzellimbenim etiketiyle Instagram’dan paylaş; biz de @limflowersistanbul hesabımızda senin tasarımına yer verelim!

Çiçeklerinle ilgili her türlü ihtiyacın için buradayız!

Sevgiyle kal!

Bir Cevap Yazın

API –>