Haftanın LIM Kutusundaki Eşsiz Güzellikler! #5

Haftanın LIM çiçek kutusunda yer alan güzelliklere yakından bir bakış gerçekleştirmeden önce bu haftanın konseptine bayılacağınızı söyleyebiliriz! Renk olarak soft tonlarda hazırladığımız LIM kutumuzun bu haftaki güzelliklerinin neredeyse her biri mitolojik bir hikayeye sahip! Eğer ki mitolojiyle, özellikle Yunan mitolojisiyle, ilgiliysen bu yazıya bayılacaksın! 


Pembe ağırlıklı hazırladığımız LIM çiçek kutumuza genel bir bakış gerçekleştirdiğimizde Tanrıların eşlerine olan aşkı, Antik Yunan’daki ilaç tedavileri ve doğurganlığı simgeleyen çiçekler gibi pek çok detayla karşılaştık! Sen de bunların içine çekilmek, hem çiçeklere hem de mitolojiye dair detaylı bilgiler öğrenmek istiyorsan müziğini aç ve yazımızı okumaya başla! 😊

(1) NERINE: Türkçe’de “narin çiçeği” olarak da bilinen bu bitki de Yunan mitolojisine dayanmaktadır. Tür ismini Yunan mitolojisindeki Nereidlerden almıştır. Nereids, Yunan mitolojisindeki denizci komuyan Nereus ve Doris’in 50 kızına verilen isimdir. Su altı perileri olarak da isimlendirilen Nereidler herkese yardım eder ve iyi kalplidirler. Bu yüzden Nerine çiçeği de iyi niyet, saflık ve yardımseverliği temsil eder. Bu çiçeği Yunan tanrısıyla ilişkilendirerek tür adını veren kişi ise Herbert’tir. 

Kayın şeklinde yapraklara sahip olan Nerine, nergisgiller familyasının bir üyesidir ve görünüş olarak zambakla oldukça benzerdir. Yapraklarının ilginç şekli nedeniyle “örümcek-zambak” olarak da bilinir ve kase şeklinde bir yaprak dizilimine sahiptir.

Bu hafta hangi kutularımızda yer alıyor? Orta ve Büyük Boy LIM Çiçek Kutusu

Anavatanı: Güney Afrika, özellikle Ümit Burnu bölgesi

(2) LILYUM: Zambakgiller familyasının bir ferdi olan Lilyum, dilimizde direkt “zambak” olarak da bilinir. Soğanlı bir bitki olan lilyum, doğada beyaz, kırmızı, mavi, pembe ve sarı gibi pek çok renkte bulunur. Ayrıca, saçtığı güzel kokular nedeniyle de tebriklerde kullanmak için sık sık tercih edilir. Lilyumun güzel kokusuna şahit olmak için çiçeğini tomurcuk halde alıp gelişimini gözlemlemen lazım. Bu yüzden lilyumları sana tomurcuk halinde göndererek evine güzel kokular saçmalarını amaçladık! Bazı orta boy LIM kutularımıza lilyum yerine en az onun kadar güzel sürpriz bir çiçek koyduk. Bakalım onun ismini çıkarabilecek misin? 😊

Milattan önce Antik Yunan’da ortaya çıkan lilyum, Yunan mitolojisinde doğumu temsil eder. Ancak lilyumun her renginin farklı bir şeyi temsil ettiği de savunulur: örneğin sarı lilyum güven ve sadakati, turuncu lilyum ise “benim için özelsin” anlamını taşır. Her bir renginin farklı anlamı olduğunu düşünülürse, lilyum sevdiklerine hediye göndermek için eşsiz bir seçenek olabilir! Antik Yunan’da ortaya çıkan Lilyum, pek çok mitolojik hikayede kendine yer edinmiştir. Bir söylentiye göre lilyum çiçeği Tanrıça Hera’nın göğsündeki sütten oluşmuştur. Bu yüzden doğum ve anneliği temsil etmektedir. Lilyumun içindeki polenler de doğurganlığı temsil eder. Bu yüzden hamile bir tanıdığın varsa ona lilyum hediye gönderebilirsin! Eski çağlarda hamile kadınlara lilyum ve gül uzatarak bebeğin cinsiyeti hakkında tahminlerde bulunulurmuş. 

Bu hafta hangi kutularımızda yer alıyor? Orta ve Büyük Boy LIM Çiçek Kutusu

Anavatanı: Asya kıtasının tamamı

(3) WAX: Latince ismi Chamelaucium olan bu bitki, Türkçe’de balmumu veya mum çiçeği olarak da bilinir. Türkçe ismini çiçeklerinin balmumundan yapılmışçasına kusursuz bir şekilde olmasından alır. Zakkumgiller familyasında yer alan mum çiçeği, tropikal kuşakta yetişen bir sukkulenttir.  Bu bitkinin çiçekleri şemsiye şeklinde gruplanır ve tomurcukları açtığında etrafı eşsiz bir koku sarar. Ancak mum çiçeğinin koku salgılaması için serin bir ortam gereklidir.  Chamelauciumun yıldız şeklinde, beyaz, pembe ve soluk kırmızı renkte çiçekleri olabilir. 

Mum çiçeği son yarım asıra kadar sık sık tercih edilen ve oldukça yaygın bir bitkiydi. Bu sık kullanımında saçtığı güzel kokular ve dayanıklı olması da büyük bir etkenken son yıllarda mum çiçeği daha ender bir bitki haline geldi. Batıl bir inanç olarak bu çiçeğin bu kadar kusursuz olmasının uğursuzluk getirdiği inancı da hakim. Ancak tabii ki tüm batıl inançlar gibi bunun da geçersiz olduğunu söyleyebiliriz. Mum çiçeği de diğer tüm çiçekler gibi etrafa neşe, renk ve mutluluk katar! 😊

Bu hafta hangi kutularımızda yer alıyor?  Orta ve Büyük Boy LIM Çiçek Kutusu

Anavatanı: Güney Doğu Asya ve Kuzey Avustralya 

(4) HELENIUM AUTUMNALE: Papatyagiller familyasının bir ferdi olan Helen çiçeği dallı sürgünlerinde çok güzel renkli kahverengi ve sarı çiçeklere sahiptir. Rustik ve dekoratif bir bitki olan bu çiçek Türkçe’de hapşırık çiçeği olarak da bilinir. 

Ayçiçeği ile benzer bir görüntüye sahip olan bu bitki de adını Yunan mitolojisinden almıştır. Yunan tanrısı Meneleus, güzel karısı Helen’i bu çiçeğe benzetip çiçeğe Helen adını vermiştir. Meleneus, kıskançlığıyla ünlü olmasına rağmen mitolojideki bir diğer hikayesi de güzel karısı Helen için Truva Savaşı’nda onun için Truva kralı Paris ile teke tek savaşmıştır. Bu yüzden de bu çiçek sadakatin ve sonsuz sevginin sembolü olarak bilinir. Eğer eşine ya da sevgiline anlamlı bir hediye göndermek istiyorsan Helenium ona verdiğin değeri kanıtlamak için müthiş bir seçim olabilir! 

Bu hafta hangi kutulaırmızda yer alıyor? Küçük, Orta ve Büyük Boy LIM Çiçek Kutusu

Anavatanı: Kuzey Amerika ve Kanada

(5) AMMI VISNAGA: Kürdan otu olarak bilinen bu bitki, maydanozgiller familyasının bir üyesidir. Aynı zamanda hıltan otu, kürdan bitkisi, diş otu ve koşni gibi çok farklı isimlerle de ülkemizde bilinir. Çiçeğin Latince adı ise “havuç” anlamına gelmektedir. Kökeni olan Hindistan’da da Hintçe “havuç” anlamına gelen “ajvain” ismi verilmiştir. Beyaz, çiçekli ve otsu yapıdaki bu bitkinin Türkçe adı ise saplarının kürdan üretiminde kullanılmasından gelmiştir! 😊  

Kürdan otu, alternatif tıpta oldukça yaygın olarak kullanılan bir bitkidir. Kürdan otunun tıbbi amaçlarla kullanımı Orta Çağ’a dayanmaktadır. Doğal idrar söktürücü olan bu bitki; böbrek taşı tedavisi gibi böbrek rahatsızlıklarında sık sık kullanılır. Ayrıca çeşitli cilt hastalıklarının tedavisinde de kullanılarak cilde parlak bir görünüm kazandırır ve kızarıklıkları alır. Tüm bu faydalarına rağmen siz kafanıza göre kürdan otunu kaynatıp sakın içmeyin! 😊 Fazla tüketildiğinde toksik etkileri olabileceği de görülmüştür. 

Bu hafta hangi kutularımızda yer alıyor? Küçük, Orta ve Büyük Boy LIM Çiçek Kutuları

Anavatanı: Uzak Asya, Avrupa ve Kuzey Afrika



Bu haftanın LIM kutusu sevdiklerine hediye gönderebileceğiniz müthiş çiçekler barındırıyor! Bu çiçekler sadece görüntüleriyle değil, anlamlarıyla da hediye edilen kişiye eşsiz bir mutluluk yaratacak!

LIM çiçek kutusunu kendine hediye ettiğinde ise her mevsim onlara güzel bakman gerek! Kış aylarına yaklaştıkça her bir çiçek daha detaylı bir ilgiye ve bakıma ihtiyaç duyuyor. Oda ısısından su sıcaklığına pek çok faktör çiçeklerinin mutluluğunda etkili! Bu konuda daha detaylı bilgi almak istersen eski blog yazılarımızdan birine buradan ulaşabilirsin! 

Henüz LIM çiçeklerini sipariş etmediysen ancak bu yazıdan sonra daha da heveslendiysen buradan sipariş verebilir, sana özel %5 indirimi kapmak için bültenimize abone olabilirsin!

LIM çiçek kutularını teslim aldıktan sonra kendi tarzını yansıtan aranjmanı gerçekleştir, #engüzellimbenim etiketiyle Instagram’da paylaş, @limflowersistanbul hesabımızda senin tarzını paylaşalım!

Sevgiyle kalın, bir sonraki içerikte görüşmek üzere! 

Bir Cevap Yazın

API –>