Neden Kendine Çiçek Hediye Etmelisin?

Toplumumuzda “çiçek satın almak” ya da “çiçek hediye etmek” dendiğinde hep bir karşı taraf olması gerektiği düşünülür. Oysa günümüzün gerekliliklerinden biri olan şehir yaşamında hepimiz en çok kendimize yükleniyoruz. Bu yüzden de biz LIM Flowers olarak en çok kendimize hediye almamız gerektiğini savunuyor, kendi kendine hediye edebileceğin çiçek kutuları hazırlıyoruz! 

Çiçekler birçok toplumda özel günlerin, kutlamaların ve mutlulukların bir temsili olarak hediye edilmesi tesadüfi bir süreç değil! Yapılan araştırmalara göre çiçeklerin renkleri ve kokuları mutluluk veren serotonin hormonunun vücuttaki salgısını artırarak insanların kendini daha mutlu hissetmesine sebep oluyor! Biz buna çiçeklerin iyileştirici renk terapisi de diyoruz! 😊

Biz de LIM Flowers olarak “Bu kadar güzel görünen, insana mutluluk veren bu çiçekleri insanlar neden sürekli başkalarına hediye ediyor?” diye düşünerek herkesin kendine hediye edebileceği, çiçekleriyle vakit geçirerek yeni bir uğraş edinebileceği sürpriz içerikli LIM çiçek kutularını hazırladık!

Peki, kendine neden hediye alman gerektiği hakkında hiç düşündün mü? Biz düşündük ve senin için bu yazıyı hazırladık!

Öncelikle; kendine hediye almak, kendinle vakit geçirmek, tek başına sinemaya ya da yemeğe gitmek toplumumuzda çok yaygın olmayan aktiviteler olsa da ruhuna iyi gelecek, kendinle barışık olmanı ve birey olma duygusunun hazzını yaşamanı sağlayacak aktiviteler arasında yer alıyor! Biz de LIM çiçek kutularını kendin-yap konseptinde hazırlayarak yeni bir hobiyi müşterilerimize tanıtmayı amaçladık. LIM çiçeklerini belirli ebatlarda ve tamamen ayıklanmadan size göndererek çiçeklerinizi kesip tasarlayıp kendi aranjmanınızı yapabileceğiniz şekilde hazırlıyoruz. Bu sayede, LIM çiçek kutularını kendine hediye ettiğinde aslında kendine yeni bir hobi de hediye etmiş olacaksın! 😊 

Kendine çiçek alıp her  bir çiçekle özel olarak ilgilendiğinde şehir yaşamının kalabalığından uzaklaşıp doğanın rahatlatıcı etkilerini üzerinde hissedebileceksin! LIM çiçek kutunu teslim aldığında kısa bir süre için bile olsa onları hazırlayıp vazoya koyana kadarki süreçte dahi meditasyon yapıyormuşçasına rahatlayabilirsin! Tomurcuk halinde gönderdiğimiz çiçeklerinin büyüme ve gelişme dönemlerini izlemek, onlarla ilgilenerek düzenli bakımlarını gerçekleştirmek ve LIM çiçekleriyle harika fotoğraf karelerini hayata geçirmek sana yepyeni bir uğraş alanı sağlayacak! Ayrıca, kendine hediye ettiğin çiçekleri kendin seçmekle kalmayacak; her birinin tasarımını da kendin gerçekleştirebileceksin! Bu sayede evinin özenle hazırladığın dekorasyonuna uyumlu çiçek aranjmanları da yaratabilirsin!

Çiçek bakımı kendi başına yapabileceğin aktivitelerin başında geldiği için sana özgür hissettirse de bir yandan da sorumluluk bilincini artıracak eylemlerin başında geliyor. LIM çiçek kutunu teslim aldığında yapacakların sadece çiçeklerini suya koymak ve onlarla güzel fotoğraflar çekinmek tabii ki değil! 🙂 Çiçeklerini ilk teslim aldığın günden son günlerine kadar her bir çiçek düzenli ve özenli bir bakım istiyor. Çiçeklerinin saplarından düzenli olarak 1’er cm keserek onların nefes alabileceği bir alan yaratmalı, yapraklarını temizleyerek suyun kirlenmesini önlemeli ve vazondaki suyu 2 günde bir değiştirmelisin. Tüm bu süreçler çiçeklerinle bağ kurmanı ve canlı bakımının gerektirdiği sorumluluk duygusunu hissetmeni sağlayacak!

Çiçeklerin iyileştirici etkilerinden en başta bahsetmiştik! Kendine çiçek hediye ettiğinde sadece psikolojik olarak değil, fiziksel olarak da oldukça iyi hissedeceksin! Her bir çiçeğin vücuda faydalı farklı farklı etkileri bulunmakta. Örneğin, evine gelen LIM kutusunda yer alan okaliptusun bir tutamıyla banyoda kullanabileceğin bir kese hazırlayıp ferahlayabilir; LIM çiçek kutularında yer alan papatyalardan çay yaparak sakinleşebilirsin! Neredeyse her çiçeğin insan vücuduna saymakla bitmeyecek faydaları var, bunları daha detaylı öğrenmek için blog yazılarımızı takip edebilirsin!

LIM çiçek kutularını hazırlarken estetik düşüncelerin yanında insanların kendisi için bir şey yapma, kendine hediye alma gibi eylemleri deneyimlemelerini de hedefledik! Çünkü, başkalarına değer vermek en başta kendini sevmekle başlar!  Bu amaçla çıktığımız yolda sadece klasik çiçek buketleri değil de her şeyiyle birlikte kendini şımartmanı sağlayacak çiçek setleri de hazırladık!

LIM Flowers olarak hediyelerin sadece duygusal hisler beslediğin insanlara değil, kendine de sık sık alarak kendini mutlu edebileceğin küçük mutluluk paketleri haline gelmesi için çalışıyoruz! İnsanları mutlu etmek için önce kendini mutlu et! Bir çiçek kutusu ya da sinema bileti farketmez, kendini mutlu edecek hediyeleri hayatına katmaya hemen şimdi başla!



Instagram hesabımızı takip edip daha fazla içeriğe ve sana özel indirimlere ulaşabilirsin!

Sevgiyle kalın…

Bir Cevap Yazın

API –>