Haftanın LIM Kutusundaki Eşsiz Güzellikler! #2

Yine haftanın LIM günü geldi çattı! LIM çiçek kutularını kendine ya da sevdiklerine hediye ederek ortama neşe ve renk katabilirsin. Bu çarşamba günü kutularımızdaki eşsiz çiçeklerden beş tanesini seçerek LIM çiçeklerine daha yakından bakabileceğin bu yazıyı hazırladık. 

Çiçek terapisiyle ruhuna dokunacak, LIM kutusundaki renklerle rahatlatıp daha huzurlu bir ortama ulaşmanı sağlayacak aranjmanlarla evini renklendireceğin gün geldi! Ancak önce çiçeklerin hakkında yeni bilgiler öğrenerek onlara daha iyi bakmak, her bir çiçeğe ayrı ayrı hak ettiği ilgiyi göstermek istiyorsan arkana yaslan ve bu yazının keyfini çıkar!

(1) DAHLIA: Yıldız çiçeği olarak da bilinen bu çiçek, çiçekli bitkilerin en büyük familyası olan papatyagiller arasında yer alır. İspanyollar tarafından Meksika dağlarında keşfedilen bu çiçek hızlı üretim için 1872 yılında Hollanda’ya gönderilmiş, buraya gönderilen kutularca yıldız çiçeğinden sadece biri canlı kalmıştır. Bu yolculuktan dolayı Dahlia sabrın ve umudun çiçeği olarak da bilinir. Ayrıca oldukça katmerli yapıda olan yıldız çiçeğinin aynı dalında birçok farklı rengin oluştuğuna şahit olarak evinizi rengarenk bir hale getirebileceksiniz!

Bu hafta hangi kutularımızda yer alıyor? Büyük ve orta boy LIM çiçek kutuları

Anavatanı: Meksika ve İspanya Dağları

(2) LALE: Yaklaşık 75 türü olan bu bitki Zambakgiller ailesindendir. Farsçadan gelen “lale” ismi “kırmızı şey” anlamına da gelmektedir. İngilizcede “tulip” olarak anılmasının sebebi ise İngilizlerin laleyi Osmanlı sarığına benzeterek sarık anlamına gelen bu kelimeyi tercih etmesidir. Lalenin ilk olarak İran’da başlayan gelişim süreci Hollanda’ya kadar yayılmış, bu güzel çiçek tüm dünyanın paylaşamadığı bir tür haline gelmiştir.

Pers mitolojisine göre yaprağın üstündeki bir çiy tanesini yıldırım çarpmış ve yaprak alev almıştır. Daha sonra çiy tanesinin ve yaprağın donması sebebiyle lale ortaya çıkmıştır. Efsanelere konu olmasının yanı sıra çağlar açıp kapatmasıyla tarihte büyük bir yer kaplayan bu güzel çiçek çeşit çeşit renkleriyle evinize neşe katacak!

Bu hafta hangi kutularımızda yer alıyor? Büyük, orta ve küçük boy LIM çiçek kutuları

Anavatanı: Pamir, Hindikuş ve Tanrı Dağları

(3) AGAPANTHUS: Halk arasında “şefkat çiçeği” olarak da bilinen bu bitkinin Latince ismi “aşk çiçeği” olarak çevrilebilir. Eğer hayatınıza anlam katan biri varsa “aşk çiçeğini” ona hediye göndererek anlamlı bir jest de yapabilirsiniz! 

Agapanthuslar bulundukları ortama uyum sağlamalarıyla bilinir. Yine de oldukça narin olan bu bitki ufak bir rüzgarla ya da temasla çiçeklerini dökebilir. Anavatanında mavi renkte yetişirken Kaliforniya’da beyaz renge döndüğü de görülmüştür. Ancak mucizevi bir şekilde kendi toprağına ekilirse tekrar mavi-mor renklerde çiçeklenir. Bu özelliği sayesinde Agapanthuslar büyülenmenin simgesi olarak da bilinir. Siz de evinize gelen konuklarınızı bu eşsiz renk geçişleriyle büyüleyebilin diye şefkat çiçeklerimizi kutularımıza ekledik!

Bu hafta hangi kutularımızda yer alıyor? Büyük, orta ve küçük boy LIM çiçek kutuları

Anavatanı: Güney Afrika anavatanı olsa da seri üretimi Hollanda’da gerçekleştirilmiştir.

(4) KNIPHOFIA: Şerit yapraklı ve oldukça otsu yapıda olan bu bitki Kuşkonmazgiller ailesinde yer alır. Bu bitkinin ismi 18 yüzyıl Alman hekim ve botanikçisi Johann Hieronymus Kniphof’a ithafen verilmiştir. Dilimizdeki ismi olan “fener çiçeği”ni ise yaz aylarında çiçeklerinin fener şeklinde ve sarı-kırmızı-turuncu renkte açmasından alır. Dik bir salkım ya da başak gibi duran Fener çiçeği, oldukça dayanıklı ve güzel görünümlü bir çiçek olarak evinizi renklendirecek!

Bu hafta hangi kutularımızda yer alıyor? Büyük ve orta boy LIM çiçek kutuları

Anavatanı: Güney Afrika

(5) SETARIA VIRIDIS: Yeşil kirpi darısı ya da tilki kuyruğu olarak da bilinen bu bitki tüylü yapıda ve kümeler halinde gelişen bir türdür. İsmini Latince’de kıl/saç anlamına gelen “seta” kelimesinden almaktadır ve başakların kıllı kısımlarına gönderme yapar. İlk defa İsveçli bir botanikçi olan Carl Linnaeus tarafından tür olarak kabul edilmiştir. Doğada 1800 metre yüksekliğe kadar olan yerlerde görülebilir. Ayrıca tohumlarını kavurarak kahve olarak da tüketebilirsiniz 😊

Bu hafta hangi kutularımızda yer alıyor? Büyük, orta ve küçük boy LIM çiçek kutuları

Anavatanı: Genel olarak Avrasya’da yayılış gösterir.


LIM kutularını teslim aldıktan sonra yapacağın şey çok basit! Çiçeklerine ihtiyacı olan güneşi sağlamak için LIM vazolarımızı ve çiçeklerinin bakımı için gerekli tüm malzemeleri içeren LIM bakım kitimizi kullanarak aranjmanını hazırlayabilirsin!

Eğer LIM çiçek kutunu henüz satın almadıysan paketlerimize abone olarak haftaya çarşamba günü bu eşsiz zevki sen de tadabilirsin!

Aranjmanını gerçekleştir, fotoğrafını @limflowersistanbul Instagram adresi üzerinden #engüzellimbenim etiketiyle bize gönder, herkes senin zevkini görsün!

Bu güzel fotoğraf karesi için @melisiremsen ‘e çok teşekkürler!

Haftaya görüşmek üzere, sevgiyle kalın!

Bir Cevap Yazın

API –>