Çiçeklerin Bakımı Nasıl Yapılır?

Hava nasıl olursa olsun, çiçeklerin her zaman sıcak ilgiye ihtiyacı var. Sizlerle, çiçeklerinizi taze tutmanın en kolay yollarını paylaşmak istiyoruz, böylece çiçeklerinizin tadını daha uzun süre çıkarabileceksiniz!  

Çiçeklerin temiz suya ihtiyacı var

Çiçekleri vazonuza yerleştirmeden önce vazoyu temizlemeniz önemli. Vazoyu temizledikten sonra vazonuzun 1/3’ünü temiz ve ılık su ile doldurun. İlk günden sonra, vazodaki suyu 2 günde bir değiştirin.

Çiçeklerin besine ihtiyacı var

Kutularda gönderdiğimiz çiçek besinini suya boşaltın. Çiçek besini, çiçeklerin daha uzun süre canlı ve sağlıklı kalmasını sağlar.

Çiçeklerin temizlenmesi gerekiyor

Çiçekleri vazonuza yerleştirmeden önce gövdedeki fazla yaprakları ayıklayın. Yaprak veya yeşilliklerin suyun yüzeyine temas etmesi, suyun çabuk kirlenmesine ve bakteri oluşmasına neden olur.

Çiçeklerin nefes alması lazım

LIM budama makasınız ile çiçek saplarını çapraz şekilde 2’şer cm kesin. Vazodaki suyu her değiştirdiğinizde de çiçek saplarını 1’er cm daha keserek çiçek saplarını nemlendirin. Saplarını kestiğiniz çiçekleri çok bekletmeden vazoya yerleştirin.

Çiçekler serin ortam sever

Vazonuzdaki çiçekleri serin bir alanda muhafaza edin ve radyatör, televizyon, şömine, fırın gibi sıcak alanlardan uzak tutun. Ayrıca, çiçeklerinizi direkt güneş ışığından koruyun, güneş ışığı çiçeklerin ve yaprakların daha çabuk kurumasına neden olur.

Solan çiçeklerle vedalaşmanız gerekiyor

Her çiçeğin farklı bir vazo ömrü vardır. Çiçeklerin süresi doldukça, diğer çiçekleri daha uzun süre taze tutmak için onları vazodan çıkarın.

Bir Cevap Yazın

API –>